Gurmano - Македонски рецепт
Оригинален
Македонски рецепт

490 g

Благи Gurmano - Македонски рецепт Gurmano - Македонски рецепт

Допадлива едноставност, без разлика на дозата и формата. Зелени пиперки, печени, исчистени, исцепкани, во комбинацијата што прави убаво јадење од речиси сè: лук, магдонос и оцет. Едноставност која не остава никого рамнодушен, без разлика на гурманската амбициозност и начинот на употреба што ќе го одберете: од аскетски минимализам – до основа за посложени јадења. Со вкусувањето, почнува и џагорот на вкусовите: - Пробај го ова! Уште да му додадеш ореви, сецкани, толчени... - Ова би можело и во салати... со сирење... овчо сирење... - Би било убаво да се направи со малку мајонез... и рендано сирење... и целото така... Драги, блиски бои во чинијата, на трпезата.. Естетско-терапевтска интервенција од природата...

Состојки

Шеќер Шеќер
Оцет Оцет
Сол Сол
Лук Лук
Печена зелена пиперка Печена зелена пиперка
Магдонос Магдонос
Сончогледово масло Сончогледово масло

Најдобро оди со...

Најдобра комбинација... е вашата радост што ја имате на трпезата. На тоа одлично ќе се надоврзат: сирење, крцкав леб, топли и студени предјадења, едноставни и комплексни, калорични и нискокалорични јадења.

Македонски рецепт

Нутритивни информации за 100 g

енергетска вредност
156.00Kcal / 655.00KJ
протеини
1.31 g
сол
1.81 g
вкупно јаглехидрати
8.05 g

од кои шеќери

1.18 g
вкупно масти
12.72 g

од кои заситени масни киселини

1.45 g

Логистички информации

Бруто тежина 790.00 g
Транспортен пакет 6/1
Број на пакети по палета 168
Број на пакети во ред 24
Број на редови по палета 7
Бруто тежина на пакет 4.80 kg
Нето тежина на пакет 2.94 kg
Бруто тежина на палета 826.00 kg
Нето тежина на палета 494.00 kg
Димензии на палета 120x80x112