Gurmano - Македонски рецепт
Оригинален
Македонски рецепт

300 g

Лута Gurmano - Македонски рецепт Gurmano - Македонски рецепт

Добро проверен традиционален тандем: пиперки и павлака. Ти иде да кажеш: „Помалку е повеќе!” Македонска класика – пиперки нурнати во павлака! Крцкавоста, мераклиската киселост, сочноста и свежината на пиперката сомборка доаѓа во полн израз, комбинирана со вкусот, мирисот и мекоста на павлаката. Кога се на трпеза, раката самата посега по нив. „Ама, ај сопри ако можеш!”

Состојки

Сол Сол
Пиперка сомборка Пиперка сомборка
Павлака Павлака

Најдобро оди со...

тазе печен леб, варен ѓеврек, фурнаринки... Лесно може да се комбинира со буквално сите традиционални кисели и печени деликатесни производи од палетата на Gurmano. Одлично пасува сите традиционални манџи. Како предјадење, може долго да ги густирате долго со добра ракија, но и со други жестоки пијалаци.

Македонски рецепт

Нутритивни информации за 100 g

енергетска вредност
148.00Kcal / 622.00KJ
протеини
1.90 g
сол
2.28 g
вкупно јаглехидрати
7.05 g

од кои шеќери

4.10 g
вкупно масти
12.50 g

од кои заситени масни киселини

8.69 g

Логистички информации

Бруто тежина 510.00 g
Транспортен пакет 6/1
Број на пакети по палета 264
Број на пакети во ред 24
Број на редови по палета 11
Бруто тежина на пакет 3.15 kg
Нето тежина на пакет 1.80 kg
Бруто тежина на палета 852.00 kg
Нето тежина на палета 475.00 kg
Димензии на палета 120x80x119