Gurmano - Македонски рецепт
Оригинален
Македонски рецепт

480 g

Печена Gurmano - Македонски рецепт Gurmano - Македонски рецепт

Љубителите на лутото, нека си ги подготват марамчињата. Следува средба со едно интересно, кротко... луто што трае. Месести, дебелки, кисело-лути пиперки, со фино потпечена кожичка... ставени притиснати во тегла, доволно долго за убаво да им созрее шармот. - Идеално мезе за ракија! – веќе побрзал да сподели некој од луѓето околу нас. - Колку трае и трае и трае лутово... – се надоврзал следниот. Веднаш потоа, следуваат идеите кој како би ги искомбинирал. Заиграјте се змејови што испуштаат оган!

Состојки

Вода Вода
Шеќер Шеќер
Оцет Оцет
Сол Сол
Лук Лук
Магдонос Магдонос
Пиперка сомборка Пиперка сомборка
Сончогледово масло Сончогледово масло

Најдобро оди со...

Откако еднаш ќе ги пробате, лесно ќе почнат да навираат идеи со што би било убаво да ги искомбинирате. Со колбаси, со ракија, со тави со месо, со печено месо...

Македонски рецепт

Нутритивни информации за 100 g

енергетска вредност
35.00Kcal / 145.00KJ
протеини
1.40 g
сол
1.46 g
вкупно јаглехидрати
6.40 g

од кои шеќери

1.02 g
вкупно масти
0.29 g

од кои заситени масни киселини

0.03 g

Логистички информации

Бруто тежина 780.00 g
Транспортен пакет 6/1
Број на пакети по палета 168
Број на пакети во ред 24
Број на редови по палета 7
Бруто тежина на пакет 4.78 kg
Нето тежина на пакет 2.88 kg
Бруто тежина на палета 823.00 kg
Нето тежина на палета 484.00 kg
Димензии на палета 120x80x112