Gurmano - Македонски рецепт
Оригинален
Македонски рецепт

300 g

Лути Gurmano - Македонски рецепт Gurmano - Македонски рецепт

Умерено лута едноставност. Тенки лентички од зелена пиперка, што во себе го впиле сонцето од сончогледот прецеден во масло, животните сокови од почвата исфилтрирани низ коренот и зеленилото на магдоносот, зачинето со грст зачини, во состав и сооднос шепнати на уво само на избраникот од следната генерација. Тоа што ќе чуете и за другите производи на Gurmano, ќе чуете и за овој: - Си го има(ат) некако... тој, старински вкус... и старински и домашен. Имаат само една маана. Бргу ги снемува од фрижидерот на гурманите што сакаат луто.

Состојки

Шеќер Шеќер
Оцет Оцет
Сол Сол
Лук Лук
Печена зелена пиперка Печена зелена пиперка
Магдонос Магдонос
Зачини Зачини
Сончогледово масло Сончогледово масло

Најдобро оди со...

Одлично ќе се искомбинира и со крајче крцкав леб, и со грст маслинки и со сложени јадења, од традиционалната и од современата фузирана кујна. Имајте секогаш резервна тегла, на сигурно.

Македонски рецепт

Нутритивни информации за 100 g

енергетска вредност
156.00Kcal / 655.00KJ
протеини
1.31 g
сол
1.81 g
вкупно јаглехидрати
8.05 g

од кои шеќери

1.18 g
вкупно масти
12.72 g

од кои заситени масни киселини

1.45 g

Логистички информации

Бруто тежина 510.00 g
Транспортен пакет 6/1
Број на пакети по палета 264
Број на пакети во ред 24
Број на редови по палета 11
Бруто тежина на пакет 3.15 kg
Нето тежина на пакет 1.80 kg
Бруто тежина на палета 852.00 kg
Нето тежина на палета 475.00 kg
Димензии на палета 120x80x119