Gurmano - Македонски рецепт
Оригинален
Македонски рецепт

300 g

Лута Gurmano - Македонски рецепт Gurmano - Македонски рецепт

Необичен вкус и необична комбинација од засебно вкусни компоненти. Мистично-допадливо кулинарско изненадување... необично како зборот „фергеса“, во кој лингвистите би препознале траги од латинското caseus, врски со англиското cheese, со шпанското queso. И, секако, не се далеку со својата професионална досетливост, имајќи го предвид сирењето – една од основните состојки, мистичниот фактор на фергесата, невидливо низ основата од пиперки сомборки и спорадичното црвенило од толчени суви пиперки. Рецептура зачувана од претходните генерации, доследно пренесена во теглите на Gurmano.

Состојки

Сол Сол
Сирење Сирење
Сушени пиперки Сушени пиперки
Пиперка сомборка Пиперка сомборка
Сончогледово масло Сончогледово масло

Најдобро оди со...

Оние што ја вкусиле, веднаш ќе почнат да нафрлаат идеи и впечатоци: како песто, за сос со тестенини... со крцкаво лепче... во тост, со путер, па препечено, да биде крцкаво... „И, ова намачкано одозгора... и изрендан кашкавал... и – крај на приказната!“

Македонски рецепт

Нутритивни информации за 100 g

енергетска вредност
218.00Kcal / 913.00KJ
протеини
3.72 g
сол
2.04 g
вкупно јаглехидрати
8.32 g

од кои шеќери

1.62 g
вкупно масти
18.18 g

од кои заситени масни киселини

8.25 g

Логистички информации

Бруто тежина 510.00 g
Транспортен пакет 6/1
Број на пакети по палета 264
Број на пакети во ред 24
Број на редови по палета 11
Бруто тежина на пакет 3.15 kg
Нето тежина на пакет 1.80 kg
Бруто тежина на палета 852.00 kg
Нето тежина на палета 475.00 kg
Димензии на палета 120x80x119