Gurmano - Македонски рецепт
Оригинален
Македонски рецепт

490 g

Лута Gurmano - Македонски рецепт Gurmano - Македонски рецепт

Убаво луто. За отворање апетит. Тамам луто. Ни многу, ни малку – и за луѓе што не јадат многу луто. Убаво луто – и за гурмани за кои без луто ден не поминува. Баланс што се насетува уште кога ќе ја отворите теглата. Има луто што го пробуваш и го оставаш, застануваш. И има луто на кое му ја прифаќаш играта и продолжуваш да го јадеш, како танго. Ова е такво. Комплексен вкус. Градација. Слатко-луто. Па, слатко-кисело-луто. Идеална комбинација, добро позната на сладокусците. На масата се случува координација... „Каде има уште леб?“. Некој прашува каде е теглата, за набргу да сфати дека сè уште не си ја дојал лутеницата во чинивчето.

Состојки

Шеќер Шеќер
Сол Сол
Магдонос Магдонос
Печена црвена пиперка Печена црвена пиперка
Зачини Зачини
Сончогледово масло Сончогледово масло

Најдобро оди со...

Одлична комбинација со печено месо, со селско месо, со некое помасно месо. И пиво. И со црвено вино. Со сиренце – и... ракија! А и вода ќе биде убаво надоврзување.

Македонски рецепт

Нутритивни информации за 100 g

енергетска вредност
193.00Kcal / 808.00KJ
протеини
2.05 g
сол
1.58 g
вкупно јаглехидрати
25.14 g

од кои шеќери

12.27 g
вкупно масти
8.80 g

од кои заситени масни киселини

0.82 g

Логистички информации

Бруто тежина 790.00 g
Транспортен пакет 6/1
Број на пакети по палета 168
Број на пакети во ред 24
Број на редови по палета 7
Бруто тежина на пакет 4.80 kg
Нето тежина на пакет 2.94 kg
Бруто тежина на палета 826.00 kg
Нето тежина на палета 494.00 kg
Димензии на палета 120x80x112