Gurmano - Македонски рецепт
Оригинален
Македонски рецепт

300 g

Блага Gurmano - Македонски рецепт Gurmano - Македонски рецепт

Ја отворате теглата, и ве пречекува со убав мирис. „Мириса на низок притисок“ – некој веќе дофрла инспирирано. „Блага лутеница?! Вкусен оксиморон“, се надоврзува следниот впечаток, додека попретприемчивите гурмани го организираат текот на гозбата. Ве пречекува со убава, архаична текстура: парчиња нежни, црвени пиперки - цепкани. „Баш е по мој вкус! Блага нота, складно и со мерка зачинето“. Следниот е импресиониран од продолженото дејство на вкусот. „Значи, ова е погодено – лудница!“, се јавува и најџагорливиот.

Состојки

Шеќер Шеќер
Сол Сол
Магдонос Магдонос
Печена црвена пиперка Печена црвена пиперка
Сончогледово масло Сончогледово масло

Најдобро оди со...

Може да биде додаток на секое јадење. Со кајгана. Со двопек намачкан со млечен намаз или со кајмак. Крцкава комбинација на која ќе додаде сочност. Би можело да биде дел од една спешал-селекшн екипа од макалца, послужени со пченкарен чипс, наредени во чинивчиња, за пред телевизор или на журка. Или, класика: со домашен, крцкав, селски леб, потпечен на дрва. Или, со некоја пита - вртена, со сирење. Или... со јуфки... и бело сирење... потпечени... „Аууу... Врв!“

Македонски рецепт

Нутритивни информации за 100 g

енергетска вредност
193.00Kcal / 808.00KJ
протеини
2.05 g
сол
1.58 g
вкупно јаглехидрати
25.14 g

од кои шеќери

12.27 g
вкупно масти
8.80 g

од кои заситени масни киселини

0.82 g

Логистички информации

Бруто тежина 510.00 g
Транспортен пакет 6/1
Број на пакети по палета 264
Број на пакети во ред 24
Број на редови по палета 11
Бруто тежина на пакет 3.15 kg
Нето тежина на пакет 1.80 kg
Бруто тежина на палета 852.00 kg
Нето тежина на палета 475.00 kg
Димензии на палета 120x80x119