Gurmano - Македонски рецепт
Оригинален
Македонски рецепт

300 g

Блага Gurmano - Македонски рецепт Gurmano - Македонски рецепт

Кога е пред нив закуската на Gurmano, зборовите со клешти да им ги влечеш на луѓето! Зборувањето ќе ги оддалечи од доживувањето што ги воодушевува, а тоа никој не го посакува. Единствено што ќе чуете се секвенци „подај наваму”, „подај натаму”. Мир во домот. За впечатоците, има време. А, кога ќе се смират, почнуваат нафрлањата: „цепкани црвени пиперки“, „како јамболија“, „како шпагети, како некои италијански тестенини од пиперки“. „Што и да пробаш, си го има(ат) некако... тој, старински вкус... и старински и домашен“.

Состојки

Шеќер Шеќер
Оцет Оцет
Сол Сол
Лук Лук
Магдонос Магдонос
Печена црвена пиперка Печена црвена пиперка
Сончогледово масло Сончогледово масло

Најдобро оди со...

Комбинациите со закуската се бескрајни. Со јајце на око, со омлет, со качамак, како мезе со ракија, со лесни, со тешки јадења. Со сè. Шармот на едноставноста.

Македонски рецепт

Нутритивни информации за 100 g

енергетска вредност
72.00Kcal / 303.00KJ
протеини
2.65 g
сол
1.75 g
вкупно јаглехидрати
9.11 g

од кои шеќери

1.15 g
вкупно масти
2.58 g

од кои заситени масни киселини

0.12 g

Логистички информации

Бруто тежина 510.00 g
Транспортен пакет 6/1
Број на пакети по палета 264
Број на пакети во ред 24
Број на редови по палета 11
Бруто тежина на пакет 3.15 kg
Нето тежина на пакет 1.80 kg
Бруто тежина на палета 852.00 kg
Нето тежина на палета 475.00 kg
Димензии на палета 120x80x119